Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Com funciona la reclamació d'impagaments a deutors de països de la UE?

Com funciona la reclamació d'impagaments a deutors de països de la UE?
Des de l'aplicació del Reglament 2015/2421 a partir del 14 de juliol de 2017, es modifica el procés monitori europeu. Anteriorment dit procediment per a la reclamació de deutes entre països de la Unió Europea estava regulat en el Reglament 1896/2006. D'aquesta manera es tracta de simplificar i agilitzar les controvèrsies entre litigis transfronterers, fent molt més fàcil la resolució dels conflictes a nivell europeu.

El procediment monitori europeu, és d'aplicació en els assumptes transfronterers dels àmbits civil i mercantil, quan cadascuna de les parts té residència en diferents estats membres de la UE.

Per a la reclamació de les quanties degudes és requisit indispensable que l'import del principal del deute hagi vençut i sigui exigible en la data en què s'interposi la petició de requeriment europeu de pagament. En qüestions de competència és competent l'òrgan jurisdiccional del país on radiqui el domicili del demandat.

Si la reclamació continua amb els tràmits normals, l'òrgan jurisdiccional del país competent ha d'emetre un requeriment europeu de pagament en un termini de 30 dies a partir de la data de presentació de la petició. Durant la tramitació del procediment, es detallen les dues vies que pot efectuar el demandat:

1- Pagar el demandant l'import referenciat en el requeriment

2- Presentar oposició al requeriment en un termini de 30 dies.

Un cop substanciat el procediment, si l'òrgan jurisdiccional admet la reclamació i procedeix condemnar al demandat, el requeriment tindrà caràcter executiu, el que significa que serà reconegut i podrà fer-se efectiu de manera directa en qualsevol dels altres estats membres de la Unió Europea sense necessitat d'homologació.

Contacti amb nosaltres, i els nostres advocats especialistes en reclamació de deutes estudiaran el seu cas concret.

A Forcam Advocats disposem d'oficines a Barcelona, Tarragona, Reus Tàrrega.