Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Noticies

Dret Civil

Tercers ocupants d'habitatges subhastats

L'actual LEC no garanteix als licitadors en les subhastes judicials informació fiable respecte de la situació possessòria dels immobles subhastats, ocasionant que es pugui arribar a adquirir un bé amb tercers ocupants per desconeixement.

Com fer testament a Espanya?

El testament constitueix la voluntat d'una persona sobre com han de repartir-se els seus béns quan mori. El testament obert notarial és el més comú, realitzant davant de notari i recollit en escriptura pública.

Aspectes legals sobre els patinets elèctrics

Segons explica la Sentència dictada per l'Audiència Provincial de Càceres, "els patinets elèctrics que superen els 25 quilòmetres / hora de velocitat o els 1000 watts de potència són ciclomotors i per al seu ús es necessita permís de conduir".

Es possible fer un testament sense anar al Notari?

És possible fer un testament sense anar al notari? Serà vàlid aquest testament? Quines persones ho poden realitzar? Associem la realització d'un testament amb un Notari, però la realitat és que totes les persones poden fer un testament sense necessitat d'acudir al Notari, sempre que ho facin de la forma que explicarem en aquest article.

Puc demanar la incapacitació judicial d'un familiar?

La incapacitació civil és aquella situació jurídica en la qual una persona no pot regir la seva persona o béns d'acord amb la seva situació física, psíquica o sensorialLa pròpia família del presumpte incapaç pot entaular un procediment judicial perquè es declari oficialment la incapacitació?

Transmissió d'habitatge: per donació o per herència?

Quan hem heretat un habitatge, el primer que hem de fer és valorar-lo, i normalment qui el valora és Hisenda, a la Comunitat Autònoma en el qual està situat l'immoble. Aquest organisme ens dona el valor fiscal, i aquest és el valor a partir del qual hem de liquidar l'impost.

Quins usos puc donar a la meva plaça de garatge?

En algunes ocasions ens trobem amb places utilitzades pels propietaris com a lloc d'emmagatzematge de diversos objectes, possiblement obstaculitzant el pas a altres veïns o causant alguna molèstia. Per saber si això és acceptat o no en una comunitat, haurem de consultar el títol constitutiu o els estatuts de la comunitat.

Què és la curatela?

La curatela és una de les formes de guarda legal previstes en la nostra legislació. Es distingeix de la tutela en tenir una finalitat d'assistència, més que de representació, per a aquells actes que es determinin en la llei o en la mateixa sentència d'incapacitació.

Claus de la llei d'arrendaments rústics

La llei 26/2005, de 30 de novembre, explica en el seu primer article què s'entén per arrendament rústic, és a dir, quina diferència hi ha entre aquest tipus d'arrendaments i els urbans (fonamentalment d'habitatges i locals de negoci).

Puc impugnar un testament?

En moltes ocasions algun dels hereus pot veure's afectat per les disposicions que contempli un testament. En aquests casos, impugnar un testament és un procés obligatori, però aquest procediment té una sèrie de requisits de dret civil.

Es pot desheretar un fill a Catalunya?

La resposta, és afirmativa, efectivament és possible poder desheretar un fill, o el que seria el mateix, treure la llegítima que li correspon per llei a un descendent, però abans s'haurien de donar una sèrie de requisits bàsics que estableix el llibre quart del Codi Civil de Catalunya.