Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Noticies

Dret Laboral

Indemnització per trasllat de centre de treball

En aquest article, els nostres advocats especialistes en dret laboral, analitzaran la recent jurisprudència de la sentència de la Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, on es resol el trasllat i canvi de centre de treball a una treballadora que prestava les seves funcions laborals en una oficina en qualitat d'administrativa.

Les empreses tenen informe de vida laboral?

Avui en dia, les empreses compten amb un informe de vida laboral. Aquest informe recull les dades i informació més important sobre les cotitzacions al sistema de la Seguretat Social de les empreses en l'últim any. Aquest tipus d'informe és relativament nou en el temps, atès que fa escàs temps que la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) va començar a elaborar aquests tipus de documents.

En quins casos les empreses poden fer un ERE Temporal?

L'Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTE) és una de les millors solucions que es poden donar a les empreses davant una eventual crisi econòmica, com el cas d'Espanya per la ràpida expansió del coronavirus Covid 19. En aquest post t'ho expliquem tot.

Quins drets tenen els treballadors davant els efectes del coronavirus?

Enmig de la crisi del coronavirus són molts els treballadors que tenen dubtes sobre els seus drets laborals. Què són els ERE Temporals (ERTEs)? Les empreses poden obligar a agafar vacances als treballadors? Poden obligar als treballadors a teletreballar? Aquestes i altres preguntes seran resoltes en aquest nou post.

L'empresa pot controlar el meu correu electrònic?

En els últims temps, l'empresa ha exercit un control major sobre els treballadors. Existeixen limits a aquest control? L'empresa pot controlar-te el teu correu electrònic? Què diu la jurisprudència més recent sobre el control de l'empresa del teu correu electrònic? Totes aquestes qüestions i més seran resoltes en aquest article.

Sóc víctima d'assetjament laboral?

El 'mobbing' o assetjament laboral forma part de la realitat de l'entorn laboral i és una situació que pot arribar a tenir greus conseqüències per a la salut dels treballadors que ho pateixen. Com actuar davant d'aquestes situacions?

És un dret del treballador la cistella de Nadal?

La cistella de Nadal és un d'aquells regals que els treballadors d'una empresa esperen rebre per Nadal, però bé, la pregunta és; ¿L'empresari / a té l'obligació de fer-la? Té obligació de lliurar-la als treballadors pel Servei prestat? És un mer acte de liberalitat o constitueix un dret adquirit?

Els accidents de treball

La legislació determina que "un accident de treball és tota lesió corporal que el treballador pateixi amb ocasió o per conseqüència de la feina que executi per compte d'altri" (art. 115 LGSS)

Puc triar la data de les vacances?

No és la primera vegada que s'escolta allò que les vacances es trien d'acord al fet que "quinze dies els tria el treballador i quinze dies l'empresa" o que "uns dies abans de començar-les han estat aprovades".