Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Noticies

Dret Mercantil

Tot el que has de saber de la Societat Unipersonal

Què és la Societat Unipersonal? Quin règim jurídic té la Societat Unipersonal? La Societat Unipersonal ha d'estar inscrita en el Registre Mercantil? És aconsellable fer una Societat Unipersonal? Totes aquestes i altres preguntes seran resoltes en aquest post.

La importancia de la Junta General a les Societats de Capital

Què és la Junta General? Quins són els tipus de Junta General? Quins acords es poden adoptar a la Junta General? Els administradors de l'empresa han d'assistir obligatòriament a la Junta General? Té conseqüències jurídiques la no assistència? Aquestes i altres preguntes seran resoltes en aquest nou post.

El procés de liquidació d'empreses

Durant el procés de liquidació d'una societat, cal efectuar nombrosos tràmits i accions entre els quals el liquidador de la societat ha de formar inventari i balanç de la societat, amb referència amb el dia en què s'ha dissolt, en el termini de tres mesos a comptar de l'obertura de la liquidació.

Tot el que has de saber sobre una Joint Venture

Una aliança d'empreses és una associació estratègica temporal (de curt, mitjà o llarg termini) d'organització, una agrupació o aliança de persones o grups d'empreses que mantenen la seva individualitat i independència jurídica però que actuen unides sota una mateixa direcció i normes. 

¿El pacte de socis és imprescindible al crear una empresa?

Abans de crear una empresa és normal que els socis puguin tenir por o preocupacions que es plantegen sobretot a l'associar-se amb altres persones per crear una empresa. Llavors sorgeix la pregunta de si aquests socis van a ser les persones adequades per al projecte que es planteja dur a terme.

¿Resolució d'un contracte per incompliment?

Per incompliment contractual s'entén el fet d'incórrer en la falta de compliment d'una o diverses clàusules d'un acord entre dues parts (contracte de compravenda, contracte d'hipoteca, contracte mercantil, contracte d'arrendament, etc.).