Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Actualitat jurídica

Laboral

Claus legals de l'acomiadament improcedent i indemnització

L'acomiadament improcedent és el que es produeix sense seguir íntegrament els requisits i els procediments establerts a l'Estatut dels Treballadors. Per tant, pot ser un acomiadament injustificat, o bé un en què no concorren les causes per procedir a l'acomiadament objectiu o bé a l'acomiadament disciplinari.

Claus legals de l'acomiadament objectiu i indemnització

L'acomiadament objectiu permet a l'empresa posar fi unilateralment a una relació laboral, sempre que hi concorrin determinades causes. Sempre que es donin les causes admeses a l'Estatut dels Treballadors, l'empresa podrà recórrer a aquesta forma d'acomiadament i abonar una indemnització.

Claus legals de l'acomiadament nul i indemnització

L'acomiadament nul és aquell que es produeix amb una infracció de l'ordenament jurídic de tal gravetat que la seva sanció és quedar sense efectes. Es tracta d'una figura reservada per a casos molt particulars, en què concorren les causes taxades a l'Estatut dels Treballadors, discriminació o privació de drets fonamentals o llibertats públiques.

Claus legals de l'acomiadament disciplinari i indemnització

L'acomiadament disciplinari és aquell que es produeix com a conseqüència d'un incompliment laboral de la persona treballadora. Si es tracta d'una sanció laboral de caràcter permanent, tant l'Estatut dels Treballadors com la jurisprudència requereixen que aquest incompliment sigui greu i culpable.

L'extinció del contracte d'alta direcció

El RD 1382/1985 fa extensibles a la suspensió i extinció de el contracte d'alta direcció la majoria de les regles aplicables a altres contractes laborals. Aquest contracte es basa en una especial confiança entre l'empresa i l'alt directiu.

Consells legals per contractar directius

Contractar directius requereix certa cautela jurídica per part de l'empresa. En la regulació d'aquestes relacions laborals, la qüestió convencional juga un paper més rellevant que en la contractació d'altres càrrecs.

Em poden despedir per no asistir de forma presencial al treball?

La crisi sanitària ocasionada per Covid-19 ha vingut a reforçar la tendència a la normalització del teletreball, i inclusivament la seva pràctica s'ha arribat a configurar com a preferent en les organitzacions de treball. Son moltes les preguntes que els treballadors i empreses es fan sobre si es pot acomiadar per no assistir de forma presencial a la feina, en el cas del teletreball.

Es pot despedir a un treballador estant l'empresa en ERTE?

L'expedient de regulació temporal d'ocupació o les seves sigles ERTO, és una mesura que permet a les empreses suspendre els contractes de treball, com una mena de flexibilització que els atorga la facilitat a les empreses de sobreviure en situacions de circumstàncies sobrevingudes (Covid 19) que posin en perill la continuïtat de les activitats econòmiques de l'empresa.

Indemnització per trasllat de centre de treball

En aquest article, els nostres advocats especialistes en dret laboral, analitzaran la recent jurisprudència de la sentència de la Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, on es resol el trasllat i canvi de centre de treball a una treballadora que prestava les seves funcions laborals en una oficina en qualitat d'administrativa.

Les empreses tenen informe de vida laboral?

Avui en dia, les empreses compten amb un informe de vida laboral. Aquest informe recull les dades i informació més important sobre les cotitzacions al sistema de la Seguretat Social de les empreses en l'últim any. Aquest tipus d'informe és relativament nou en el temps, atès que fa escàs temps que la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) va començar a elaborar aquests tipus de documents.

En quins casos les empreses poden fer un ERE Temporal?

L'Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTE) és una de les millors solucions que es poden donar a les empreses davant una eventual crisi econòmica, com el cas d'Espanya per la ràpida expansió del coronavirus Covid 19. En aquest post t'ho expliquem tot.

Quins drets tenen els treballadors davant els efectes del coronavirus?

Enmig de la crisi del coronavirus són molts els treballadors que tenen dubtes sobre els seus drets laborals. Què són els ERE Temporals (ERTEs)? Les empreses poden obligar a agafar vacances als treballadors? Poden obligar als treballadors a teletreballar? Aquestes i altres preguntes seran resoltes en aquest nou post.

L'empresa pot controlar el meu correu electrònic?

En els últims temps, l'empresa ha exercit un control major sobre els treballadors. Existeixen limits a aquest control? L'empresa pot controlar-te el teu correu electrònic? Què diu la jurisprudència més recent sobre el control de l'empresa del teu correu electrònic? Totes aquestes qüestions i més seran resoltes en aquest article.

Sóc víctima d'assetjament laboral?

El 'mobbing' o assetjament laboral forma part de la realitat de l'entorn laboral i és una situació que pot arribar a tenir greus conseqüències per a la salut dels treballadors que ho pateixen. Com actuar davant d'aquestes situacions?