Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Noticies

Actualitat i publicacions

Com reclamar un deute contret a Espanya davant una empresa de la Unió Europea?

L'obertura del comerç internacional, porta amb si un seguit de mesures a empreses per reclamar un deute dins de la Unió Europea, que permet la protecció de tots els factors que influeixen i inverteixen en la realització d'activitats comercials i trading internacional. La Comunitat Europea ha instaurat una sèrie de normes de caràcter recíproc per a tota la Unió Europea, com per exemple la contractació de deutes entre empreses espanyoles i comunitàries.

Es pot despedir a un treballador estant l'empresa en ERTE?

L'expedient de regulació temporal d'ocupació o les seves sigles ERTO, és una mesura que permet a les empreses suspendre els contractes de treball, com una mena de flexibilització que els atorga la facilitat a les empreses de sobreviure en situacions de circumstàncies sobrevingudes (Covid 19) que posin en perill la continuïtat de les activitats econòmiques de l'empresa.

Tot el que has de saber del divorci de mutu acord

Grans són els avantatges que té el divorci de mutu acord amb relació al divorci contenciós, ja que permet disminuir els costos del procés, i concloure el procediment de divorci de forma més ràpida i eficaç. El procediment de divorci de mutu acord consisteix en la presentació de la demanda i un acord de divorci de mutu acord davant els Jutjats de família.

La importància dels estatuts socials al crear una empresa

La importància dels estatuts socials al constituir una empresa es remunten fins a l'existència mateixa de les societats mercantils, en les quals el pas previ per a la seva fundació i funcionament era la necessitat i requeriment de que hi hagi una llei o disposició legislativa anàloga per donar-li naixement a la societat, permetent així la seva actuació fiant a més el seu objecte, atribucions i règim legal.

Com reclamar el deute que tinc contra un altra empresa

En principi, les societats de capital, especialment les limitades i anònimes, solen respondre dels deutes generats per al desenvolupament de la seva activitat comercial, amb el capital social. No obstant això, davant l'estat d'insolvència d'una empresa es pot reclamar el deute directament als administradors. Aleshores, com puc reclamar el deute que tinc contra un altra empresa?

Tot el que has de saber del concurs de creditors

Des de la perspectiva més general, el concurs de creditors és una eina que permet satisfer els deutes contrets com un mecanisme de protecció social i una segona oportunitat per solucionar la insolvència. A més a més, el concurs de creditors és un mecanisme que sorgeix amb la finalitat de propiciar les condicions per a la negociació entre els creditors i el deutor sotmès a concurs, permetent-li a cada creditor cobrar els seus deutes en igualtat de condicions.

Tot el que has de saber del divorci contenciós

Si t'estàs plantejant divorciar, i no saps com fer-ho et convidem a què descobreixis un dels tipus de divorci més utilitzats a la pràctica diària dels jutjats: El divorci contenciós. Però, ¿Què és el divorci contenciós? Com s'inicia el procediment de divorci contenciós? Quines pensions es poden reclamar mitjançant el divorci contenciós? Quines mesures s'acordaran després del divorci contenciós?

Fins quan pot viure la meva exparella a l'habitatge?

En aquest article analitzarem un dels supòsits més problemàtics en el procés de separació i divorci d'una parella, aquest supòsit és l'atribució de l'ús de l'habitatge familiar.

Cal diferenciar, que el que es discuteix quan es sol·licita l'ús de l'habitatge familiar, no és la plena propietat, sinó que es tracta l'ús i gaudi de l'habitatge.

La teva armadura legal per defensar els teus drets

Forcam Advocats, despatx jurídic a Barcelona, Tarragona, Reus i Tàrrega, és un despatx multidisciplinar, amb advocats especialistes en les diferents matèries del dret i que opera al voltant de tot el territori nacional. Es tracta d'un despatx proper amb el client, que aporta qualitat en els seus serveis i que té una reconeguda trajectòria en litigació davant totes les jurisdiccions i instàncies.

Revocació de custòdia compartida per horaris laborals

En aquest article, els nostres advocats especialistes en dret de família, analitzen la recent sentència dictada per l'Audiència Provincial de Badajoz, on es sentència en base a uns fets molt comuns, com són les jornades laborals poc flexibles i fins a altes hores dels treballadors que es dediquen al sector de la restauració.

Indemnització per trasllat de centre de treball

En aquest article, els nostres advocats especialistes en dret laboral, analitzaran la recent jurisprudència de la sentència de la Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, on es resol el trasllat i canvi de centre de treball a una treballadora que prestava les seves funcions laborals en una oficina en qualitat d'administrativa.

Les empreses tenen informe de vida laboral?

Avui en dia, les empreses compten amb un informe de vida laboral. Aquest informe recull les dades i informació més important sobre les cotitzacions al sistema de la Seguretat Social de les empreses en l'últim any. Aquest tipus d'informe és relativament nou en el temps, atès que fa escàs temps que la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) va començar a elaborar aquests tipus de documents.