Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Noticies

Actualitat i publicacions

Com s’ha de consolidar o constituir una empresa familiar?

Consolidar o constituir una empresa familiar requereix no només de perícia en els negocis, sinó també d'un bon grau de previsió legal. Són moltes les vicissituds que poden afectar aquest tipus de companyies, de manera que una adequada planificació es pot convertir en la millor aliada del pla a l'hora de garantir la prosperitat del negoci i la retenció del seu control.

L'extinció del contracte d'alta direcció

El RD 1382/1985 fa extensibles a la suspensió i extinció de el contracte d'alta direcció la majoria de les regles aplicables a altres contractes laborals. Però no podem oblidar que aquest contracte es basa, per definició, en una especial confiança entre l'empresa i l'alt directiu tal com argumenten els advocats laboralistes experts en la matèria.

Consells legals per contractar directius

Contractar directius requereix certa cautela jurídica per part de l'empresa. En la regulació d'aquestes relacions laborals, la qüestió convencional juga un paper més rellevant que en la contractació d'altres càrrecs. Especialment quan es tracta de personal amb la consideració d'alts directius.

Com obrir centres de treball a Espanya i desplaçar a la plantilla?

El procés d'internacionalització d'una empresa requereix de l'assessoria especialitzada d'advocats societaris tant a l'Estat d'origen com en el de destinació. Com veurem a continuació, són molt diversos els factors que entren en joc quan una empresa vol obrir centres de treball a Espanya i desplaçar a la seva plantilla.

Com portar una empresa estrangera a Espanya amb èxit

Hi ha diferents formes per implantar una empresa estrangera a Espanya amb èxit. Cadascuna d'elles s'aplicarà a una situació determinada, de manera que el primer pas sempre serà analitzar el projecte.

A l'expandir-se, l'empresa matriu pot recórrer a diferents institucions jurídiques, per la qual cosa és recomanable consultar la situació amb un despatx d'advocats especialitzats en matèries com el Dret Societari, Fiscal, Laboral o Mercantil.

Com constituir una empresa a Espanya?

Saber quan i com constituir una empresa a Espanya és fonamental per garantir l'èxit i creixement del negoci. No obstant això, hi ha molts dubtes al voltant d'aquest procediment.

Hi ha un gran nombre de formes jurídiques que podem aportar al nostre negoci a Espanya. De manera que el procés de creació de l'empresa comença, irremeiablement, en un estudi sobre les necessitats del projecte i les característiques específiques de cada figura legal.

Què passa amb l'empresa familiar després del divorci?

El destí de l'empresa familiar després del divorci depèn de nombrosos factors. La majoria d'ells entren en joc molt abans de la ruptura (fins i tot abans de casar-se). Per això és clau sol·licitar assessorament legal especialitzat abans de barrejar família i negocis.

En el nostre article d'avui anem a analitzar alguns d'aquests factors, encara que no pot donar-se una resposta sòlida a la pregunta "què passa amb l'empresa familiar després del divorci?" sense fer un anàlisis detallat del cas concret.

Què fer si has estat víctima d'un robatori?

És possible que en algun moment siguis víctima d'un robatori o puguis presenciar algun, en aquests casos hi ha una sèrie de pautes que has de seguir, per tal de salvaguardar la teva integritat, i evitar que els delinqüents segueixin atemptant contra altres persones als carrers. Si has estat víctima d'un robatori has d'acudir a comissaria, i has de contractar els serveis d'un advocat especialista en dret penal.

Tot el que has de saber del delicte de lesions contra les persones

Es produeix un delicte de lesions quan es menyscabi la seva integritat corporal, la seva salut física o la seva salut mental. Per què es produeixi el delicte de lesions, i el presumpte delinqüent tingui penes de presó o multa, cal que es precisi d'assistència facultativa -medica- seguida de tractament mèdic o quirúrgic.

Què passarà amb els desnonaments a partir del 9 de maig de 2021? (Fi d'Estat d'Alarma)

El dia 9 de maig de 2021 s'acaba l'Estat d'Alarma. A causa de la situació d'emergència sanitària per COVID- 19, es van suspendre els desnonaments per intentar pal·liar les conseqüències econòmiques, per això es va aprovar El Reial decret llei 37/2020, de 22 de desembre, de mesures urgents per fer front a les situacions de vulnerabilitat social i econòmica en l'àmbit de l'habitatge i en matèria de transports. En el Decret es van suspendre els desnonaments per falta de pagament i ocupació, a les persones que tenien situacions de vulnerabilitat social.

L'impost de successions a Catalunya (actualitzat a 2021)

Els impostos per rebre una successió varien d'una comunitat a una altra, hi ha algunes comunitats on resulta més econòmic rebre una successió en comparació amb altres. En aquest cas, anem a analitzar una mica més sobre les regulacions d'impostos que graven les successions a Catalunya.

Quins són els tràmits legals necessaris per acceptar una herència?

L'acceptació de l'herència, és un acte jurídic i aferrat a la llei per mitjà de qual l'hereu o la persona cridada a heretar, bé sigui per mitjà d'un testament o abintestat apegat a la legitima, manifesta la seva decisió positiva de tenir la qualitat d'hereu, atenint-se d'aquesta manera a obtenir els seus drets, però també a complir amb els seus deures. Tràmits legals per acceptar una herència.

Em poden despedir per no asistir de forma presencial al treball?

La crisi sanitària ocasionada per Covid-19 ha vingut a reforçar la tendència a la normalització del teletreball, i inclusivament la seva pràctica s'ha arribat a configurar com a preferent en les organitzacions de treball. Son moltes les preguntes que els treballadors i empreses es fan sobre si es pot acomiadar per no assistir de forma presencial a la feina, en el cas del teletreball.