Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Noticies

Actualitat i publicacions

Aplicació de la clàusula “rebus sic stantibus”.

Des de l'inici de l'actual pandèmia sanitària originada per Covid-19, s'han plantejat multitud de dubtes d'empresaris i autònoms, sobre els efectes contractuals en la impossibilitat de complir els seus compromisos i de forma més concreta, amb els contractes d'arrendament de naus i locals comercials.

La teva armadura legal per defensar els teus drets

Forcam Advocats, despatx jurídic a Barcelona, Tarragona, Reus i Tàrrega, és un despatx multidisciplinar, amb advocats especialistes en les diferents matèries del dret i que opera al voltant de tot el territori nacional. Es tracta d'un despatx proper amb el client, que aporta qualitat en els seus serveis i que té una reconeguda trajectòria en litigació davant totes les jurisdiccions i instàncies.

Revocació de custòdia compartida per horaris laborals

En aquest article, els nostres advocats especialistes en dret de família, analitzen la recent sentència dictada per l'Audiència Provincial de Badajoz, on es sentència en base a uns fets molt comuns, com són les jornades laborals poc flexibles i fins a altes hores dels treballadors que es dediquen al sector de la restauració.

Indemnització per trasllat de centre de treball

En aquest article, els nostres advocats especialistes en dret laboral, analitzaran la recent jurisprudència de la sentència de la Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, on es resol el trasllat i canvi de centre de treball a una treballadora que prestava les seves funcions laborals en una oficina en qualitat d'administrativa.

Les empreses tenen informe de vida laboral?

Avui en dia, les empreses compten amb un informe de vida laboral. Aquest informe recull les dades i informació més important sobre les cotitzacions al sistema de la Seguretat Social de les empreses en l'últim any. Aquest tipus d'informe és relativament nou en el temps, atès que fa escàs temps que la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) va començar a elaborar aquests tipus de documents.

Tot el que cal saber sobre la nova llei de l'Eutanàsia

La Llei Orgànica que regula l'eutanàsia pretén legislar sobre la "bona mort" segons es desprèn de l'exposició de motius de la proposta. Podríem simplificar la seva definició definint-la com "acte per donar fi a la vida d'una persona, per voluntat expressa de la pròpia persona i per tal d'evitar un patiment innecessari".

M'han robat. Què faig?

Què és el delicte de robatori? Què puc fer si m'han robat? Quines classes de robatori existeixen? Quines penes té el delicte de robatori? Totes aquestes i altres preguntes seran resoltes.

Què és la pensió compensatòria?

Podem distingir diverses regulacions, en aquest article analitzarem les diferències legislatives de la pensió compensatòria regulada en el Codi Civil estatal i la pensió compensatòria regulada en el Codi Civil de Catalunya.

Tot el que has de saber de la guarda i custòdia compartida

Què és la custòdia compartida? Quan es pot sol·licitar la custòdia compartida? Què succeeix amb la custòdia compartida si no hi ha acord entre els pares? S'abona pensió d'aliments en la custòdia compartida? Totes aquestes i altres preguntes seran resoltes en aquest article.

Què és el EATAF?

A mesura que han augmentat les separacions i divorcis, resulta cada vegada més comú requerir l'assistència i intervenció de professionals psicòlegs en els procediments familiars.

7 coses que has de saber de la pensió d'aliments

Què és la pensió d'aliments? Qui està obligat a abonar la pensió d'aliments? S'ha d'abonar fins a la majoria d'edat? Quina quantia s'ha d'abonar en concepte de pensió d'aliments? Es poden reclamar les quantitats impagades en concepte de pensió d'aliments?  Aquestes i altres preguntes seran resoltes en aquest article.

Tot el que has de saber de la Societat Unipersonal

Què és la Societat Unipersonal? Quin règim jurídic té la Societat Unipersonal? La Societat Unipersonal ha d'estar inscrita en el Registre Mercantil? És aconsellable fer una Societat Unipersonal? Totes aquestes i altres preguntes seran resoltes en aquest post.

Tercers ocupants d'habitatges subhastats

L'actual LEC no garanteix als licitadors en les subhastes judicials informació fiable respecte de la situació possessòria dels immobles subhastats, ocasionant que es pugui arribar a adquirir un bé amb tercers ocupants per desconeixement.