Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Noticies

Actualitat i publicacions

L'impost de successions a Catalunya (actualitzat a 2021)

Els impostos per rebre una successió varien d'una comunitat a una altra, hi ha algunes comunitats on resulta més econòmic rebre una successió en comparació amb altres. En aquest cas, anem a analitzar una mica més sobre les regulacions d'impostos que graven les successions a Catalunya.

Quins són els tràmits legals necessaris per acceptar una herència?

L'acceptació de l'herència, és un acte jurídic i aferrat a la llei per mitjà de qual l'hereu o la persona cridada a heretar, bé sigui per mitjà d'un testament o abintestat apegat a la legitima, manifesta la seva decisió positiva de tenir la qualitat d'hereu, atenint-se d'aquesta manera a obtenir els seus drets, però també a complir amb els seus deures. Tràmits legals per acceptar una herència.

Em poden despedir per no asistir de forma presencial al treball?

La crisi sanitària ocasionada per Covid-19 ha vingut a reforçar la tendència a la normalització del teletreball, i inclusivament la seva pràctica s'ha arribat a configurar com a preferent en les organitzacions de treball. Son moltes les preguntes que els treballadors i empreses es fan sobre si es pot acomiadar per no assistir de forma presencial a la feina, en el cas del teletreball.

Com reclamar un deute contret a Espanya davant una empresa de la Unió Europea?

L'obertura del comerç internacional, porta amb si un seguit de mesures a empreses per reclamar un deute dins de la Unió Europea, que permet la protecció de tots els factors que influeixen i inverteixen en la realització d'activitats comercials i trading internacional. La Comunitat Europea ha instaurat una sèrie de normes de caràcter recíproc per a tota la Unió Europea, com per exemple la contractació de deutes entre empreses espanyoles i comunitàries.

Es pot despedir a un treballador estant l'empresa en ERTE?

L'expedient de regulació temporal d'ocupació o les seves sigles ERTO, és una mesura que permet a les empreses suspendre els contractes de treball, com una mena de flexibilització que els atorga la facilitat a les empreses de sobreviure en situacions de circumstàncies sobrevingudes (Covid 19) que posin en perill la continuïtat de les activitats econòmiques de l'empresa.

Tot el que has de saber del divorci de mutu acord

Grans són els avantatges que té el divorci de mutu acord amb relació al divorci contenciós, ja que permet disminuir els costos del procés, i concloure el procediment de divorci de forma més ràpida i eficaç. El procediment de divorci de mutu acord consisteix en la presentació de la demanda i un acord de divorci de mutu acord davant els Jutjats de família.

La importància dels estatuts socials al crear una empresa

La importància dels estatuts socials al constituir una empresa es remunten fins a l'existència mateixa de les societats mercantils, en les quals el pas previ per a la seva fundació i funcionament era la necessitat i requeriment de que hi hagi una llei o disposició legislativa anàloga per donar-li naixement a la societat, permetent així la seva actuació fiant a més el seu objecte, atribucions i règim legal.

Com reclamar el deute que tinc contra un altra empresa

En principi, les societats de capital, especialment les limitades i anònimes, solen respondre dels deutes generats per al desenvolupament de la seva activitat comercial, amb el capital social. No obstant això, davant l'estat d'insolvència d'una empresa es pot reclamar el deute directament als administradors. Aleshores, com puc reclamar el deute que tinc contra un altra empresa?

Tot el que has de saber del concurs de creditors

Des de la perspectiva més general, el concurs de creditors és una eina que permet satisfer els deutes contrets com un mecanisme de protecció social i una segona oportunitat per solucionar la insolvència. A més a més, el concurs de creditors és un mecanisme que sorgeix amb la finalitat de propiciar les condicions per a la negociació entre els creditors i el deutor sotmès a concurs, permetent-li a cada creditor cobrar els seus deutes en igualtat de condicions.

Tot el que has de saber del divorci contenciós

Si t'estàs plantejant divorciar, i no saps com fer-ho et convidem a què descobreixis un dels tipus de divorci més utilitzats a la pràctica diària dels jutjats: El divorci contenciós. Però, ¿Què és el divorci contenciós? Com s'inicia el procediment de divorci contenciós? Quines pensions es poden reclamar mitjançant el divorci contenciós? Quines mesures s'acordaran després del divorci contenciós?

Fins quan pot viure la meva ex parella a l'habitatge?

En aquest article analitzarem un dels supòsits més problemàtics en el procés de separació i divorci d'una parella, aquest supòsit és l'atribució de l'ús de l'habitatge familiar.

Cal diferenciar, que el que es discuteix quan es sol·licita l'ús de l'habitatge familiar, no és la plena propietat, sinó que es tracta l'ús i gaudi de l'habitatge.