Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Noticies

Actualitat i publicacions

Claus legals de l'acomiadament disciplinari i indemnització

L'acomiadament disciplinari és aquell que es produeix com a conseqüència d'un incompliment laboral de la persona treballadora. Si es tracta d'una sanció laboral de caràcter permanent, tant l'Estatut dels Treballadors com la jurisprudència requereixen que aquest incompliment sigui greu i culpable.

Consells legals per al traspàs de negocis

El traspàs de negocis és una bona opció per als emprenedors. Permet començar una aventura econòmica sense partir de zero, comptant amb una operativa ja constituida, una cartera de clients i actius en funcionament. Però adquirir el traspàs del negoci també té contrapartides.

 

L'extinció del contracte d'alta direcció

El RD 1382/1985 fa extensibles a la suspensió i extinció de el contracte d'alta direcció la majoria de les regles aplicables a altres contractes laborals. Aquest contracte es basa en una especial confiança entre l'empresa i l'alt directiu.

Consells legals per contractar directius

Contractar directius requereix certa cautela jurídica per part de l'empresa. En la regulació d'aquestes relacions laborals, la qüestió convencional juga un paper més rellevant que en la contractació d'altres càrrecs.

Què passa amb l'empresa familiar després del divorci?

El destí de l'empresa familiar després del divorci depèn de nombrosos factors. La majoria d'ells entren en joc molt abans de la ruptura (fins i tot abans de casar-se). Per això és clau sol·licitar assessorament legal especialitzat abans de barrejar família i negocis.

Què fer si has estat víctima d'un robatori?

És possible que en algun moment siguis víctima d'un robatori o puguis presenciar algun, en aquests casos hi ha una sèrie de pautes que has de seguir, per tal de salvaguardar la teva integritat, i evitar que els delinqüents segueixin atemptant contra altres persones als carrers. Si has estat víctima d'un robatori has d'acudir a comissaria, i has de contractar els serveis d'un advocat especialista en dret penal.

Tot el que has de saber del delicte de lesions contra les persones

Es produeix un delicte de lesions quan es menyscabi la seva integritat corporal, la seva salut física o la seva salut mental. Per què es produeixi el delicte de lesions, i el presumpte delinqüent tingui penes de presó o multa, cal que es precisi d'assistència facultativa -medica- seguida de tractament mèdic o quirúrgic.

Què passarà amb els desnonaments a partir del 9 de maig de 2021? (Fi d'Estat d'Alarma)

El dia 9 de maig de 2021 s'acaba l'Estat d'Alarma. A causa de la situació d'emergència sanitària per COVID- 19, es van suspendre els desnonaments per intentar pal·liar les conseqüències econòmiques, per això es va aprovar El Reial decret llei 37/2020, de 22 de desembre, de mesures urgents per fer front a les situacions de vulnerabilitat social i econòmica en l'àmbit de l'habitatge i en matèria de transports. En el Decret es van suspendre els desnonaments per falta de pagament i ocupació, a les persones que tenien situacions de vulnerabilitat social.