Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Actualitat jurídica

Real Estate

L'impost de successions a Catalunya (actualitzat a 2021)

Els impostos per rebre una successió varien d'una comunitat a una altra, hi ha algunes comunitats on resulta més econòmic rebre una successió en comparació amb altres. En aquest cas, anem a analitzar una mica més sobre les regulacions d'impostos que graven les successions a Catalunya.

Quins són els tràmits legals necessaris per acceptar una herència?

L'acceptació de l'herència, és un acte jurídic i aferrat a la llei per mitjà de qual l'hereu o la persona cridada a heretar, bé sigui per mitjà d'un testament o abintestat apegat a la legitima, manifesta la seva decisió positiva de tenir la qualitat d'hereu, atenint-se d'aquesta manera a obtenir els seus drets, però també a complir amb els seus deures. Tràmits legals per acceptar una herència.

Tercers ocupants d'habitatges subhastats

L'actual LEC no garanteix als licitadors en les subhastes judicials informació fiable respecte de la situació possessòria dels immobles subhastats, ocasionant que es pugui arribar a adquirir un bé amb tercers ocupants per desconeixement.

Com fer testament a Espanya?

El testament constitueix la voluntat d'una persona sobre com han de repartir-se els seus béns quan mori. El testament obert notarial és el més comú, realitzant davant de notari i recollit en escriptura pública.

Aspectes legals sobre els patinets elèctrics

Segons explica la Sentència dictada per l'Audiència Provincial de Càceres, "els patinets elèctrics que superen els 25 quilòmetres / hora de velocitat o els 1000 watts de potència són ciclomotors i per al seu ús es necessita permís de conduir".

Es possible fer un testament sense anar al Notari?

És possible fer un testament sense anar al notari? Serà vàlid aquest testament? Quines persones ho poden realitzar? Associem la realització d'un testament amb un Notari, però la realitat és que totes les persones poden fer un testament sense necessitat d'acudir al Notari, sempre que ho facin de la forma que explicarem en aquest article.

Puc demanar la incapacitació judicial d'un familiar?

La incapacitació civil és aquella situació jurídica en la qual una persona no pot regir la seva persona o béns d'acord amb la seva situació física, psíquica o sensorialLa pròpia família del presumpte incapaç pot entaular un procediment judicial perquè es declari oficialment la incapacitació?