Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Actualitat jurídica

Mercantil

Transmissió mortis causa de l'empresa familiar

Planificar la transmissió mortis causa de l’empresa familiar és clau per a la continuïtat d’aquest tipus de negocis. Encara que generalment és millor fer el relleu generacional en vida, un incident imprevist pot truncar el ritme natural dels esdeveniments. I és fonamental estar preparat per fer-ho.

La impugnació dels acords socials

Mitjançant la impugnació d'acords socials, els administradors, els socis o els tercers poden deixar sense efectes els pactes d'una societat. Aquesta institució existeix per permetre anul·lar actes il·legals o contraris als Estatuts socials o als propis interessos de la societat. Es configura, doncs, com un sistema de protecció de l'interès social i dels socis minoritaris, així com de la legalitat de l'empresa. 

Eficàcia dels acords parasocials

Els pactes o acords parasocials són instruments que regulen qüestions societàries o complementen aquestes qüestions, al marge de les vies oficials. Es tracta d'eines útils per recollir tots aquells pactes que no trobin encaixos als Estatuts de l'empresa atesa la legislació aplicable.

Consells legals per al traspàs de negocis

El traspàs de negocis és una bona opció per als emprenedors. Permet començar una aventura econòmica sense partir de zero, comptant amb una operativa ja constituida, una cartera de clients i actius en funcionament. Però adquirir el traspàs del negoci també té contrapartides.

 

Què passa amb l'empresa familiar després del divorci?

El destí de l'empresa familiar després del divorci depèn de nombrosos factors. La majoria d'ells entren en joc molt abans de la ruptura (fins i tot abans de casar-se). Per això és clau sol·licitar assessorament legal especialitzat abans de barrejar família i negocis.

La importància dels estatuts socials al crear una empresa

La importància dels estatuts socials al constituir una empresa es remunten fins a l'existència mateixa de les societats mercantils, en les quals el pas previ per a la seva fundació i funcionament era la necessitat i requeriment de que hi hagi una llei o disposició legislativa anàloga per donar-li naixement a la societat, permetent així la seva actuació fiant a més el seu objecte, atribucions i règim legal.

Tot el que has de saber del concurs de creditors

Des de la perspectiva més general, el concurs de creditors és una eina que permet satisfer els deutes contrets com un mecanisme de protecció social i una segona oportunitat per solucionar la insolvència. A més a més, el concurs de creditors és un mecanisme que sorgeix amb la finalitat de propiciar les condicions per a la negociació entre els creditors i el deutor sotmès a concurs, permetent-li a cada creditor cobrar els seus deutes en igualtat de condicions.