Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Els accidents de treball

Els accidents de treball
La legislació determina que "un accident de treball és tota lesió corporal que el treballador pateixi amb ocasió o per conseqüència de la feina que executi per compte d'altri" (art. 115 LGSS). Quant als treballadors autònoms, i després de l'aprovació de la llei 20/2007 els treballadors tenen dret a les prestacions per contingència professional, en el cas dels autònoms econòmicament dependents és obligatòria la cotització i per tant la prestació i per a la resta dels autònoms aquesta cotització és voluntària.

Així doncs, s'entén que el treballador per compte d'altri sofreix un accident laboral, quan:

-El treballador pateixi una lesió corporal. Entenent per lesió tot dany o detriment corporal causat per una ferida, cop o malaltia.

-Que executi una tasca per compte d'altri.

-Que l'accident sigui amb ocasió o per conseqüència de la feina, és a dir, que existeixi una relació de causalitat directa entre treball i lesió.

TIPUS D'ACCIDENT

Els accidents de treball poden ser amb baixa o sense baixa mèdica:

Accident de treball sense baixa: Són els que hi ha lesió però que permet al treballador continuar realitzant el seu treball després de rebre assistència.

Accident de treball amb baixa: Es consideren com a tals aquells accidents de treball o recaigudes que comportin l'absència del lloc de treball, del treballador accidentat, d'almenys un dia. S'entén com recaiguda «la baixa mèdica de treballador com a conseqüència directa d'un accident anterior».

EXEMPLES DELS ACCIDENTS MÉS HABITUALS

-Contactes elèctrics

-Talls i punxades

-Cops amb prestatgeries o armaris

-Incendis

-Fatiga muscular

-Fatiga mental


Contacti amb nosaltres, i els nostres advocats especialistes en dret laboral estudiaran el seu cas concret.

A Forcam Advocats disposem d'oficines a Barcelona, Tarragona, Reus Tàrrega.